StatBun on aivan uudenlainen all-in-one-alustaratkaisu liiketoiminnan älykkäämpään johtamiseen. Helppokäyttöiselle, tekoälyä hyödyntävälle StatBun-alustalle voidaan tuoda yrityksen johtamiseen tarvittavat liiketoimintatiedot, työkalut, palvelut ja vuorovaikutuskanavat – kaikki yhdelle alustalle.

StatBun on enemmän johtamisalusta ja ekosysteemi kuin business intelligence (BI) -ohjelmisto, mikä erottaa sen muista tällä hetkellä markkinoilla olevista BI-ohjelmistoratkaisuista. Se on iso alusta, mutta pienikin yritys voi käyttää sitä pienempiin tarpeisiinsa muokattuna.

Tiedolla johtamisen tuolla puolen – Maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen alustakokonaisuus 

StatBun on uudenlainen tapa johtaa koko yrityksen toimintaa. Nykyään puhutaan paljon liiketoimintatiedon hallinnasta eli business intelligencestä, mutta me käänsimme termin ympäri ja veimme asiat pidemmälle, älykkään liiketoiminnan eli intelligentin busineksen suuntaan. Teemme johtamisesta helpompaa, älykkäämpää ja suorituskykyisempää. 

StatBun tarjoaa yrityksille ja niiden sidosryhmille maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen ja yksilöllisesti mukautuvan palvelukokonaisuuden. Yritysten tarvitsema liiketoimintatieto sekä helpot ja innostavat johtamisen työkalut ovat kaikki yhdessä paikassa, kunkin liiketoimintaroolin tarpeisiin mukautettuna. Ketterän alustan ansiosta yrityksessä voidaan keskittyä liiketoiminnan kehittämiseen yhdessä kaikkien sidosryhmien kanssa. 

StatBun jättää historiaan käyttäjäperusteisuuden ja tuo tilalle rooliperusteisen mallin. Rooleihin perustetut käyttöoikeudet mahdollistavat vapaasti käyttäjien lisäämisen ja poistamisen rooleista, mikä ehkäisee tietojen ja työkalujen käyttäjäsidonnaisuuden. Tämän avulla varmistetaan esimerkiksi toiminnan saumaton jatkuvuus käyttäjien vaihtuessa ja yrityksen johtaminen läpi ajan. 

Yritys voi kutsua StatBun-tilinsä käyttäjiksi niin sisäisiä kuin ulkoisia sidosryhmiään. Sisäiset käyttäjät voivat olla omistajia, hallituksen jäseniä, esimiehiä tai muuta henkilöstöä. Ulkoiset sidosryhmäkäyttäjät voivat olla esimerkiksi kirjanpitäjiä, tilintarkastajia, rahoittajia, konsultteja tai muita liiketoimintakumppaneita. StatBun on tulevaisuudessa myös vuorovaikutuskanava ja kohtaamispaikka näille käyttäjille. 

Kurkistus konepellin alle 

StatBun on alusta, joka tarjoaa laaja-alaisen datan, innostavat johtamisen työkalut ja näkymät rooliperusteisesti muokattuna, markkinapaikan palveluille ja ohjelmistoille sekä tulevaisuudessa alustalla toimivan vuorovaikutuskanavan. Käydään seuraavaksi lävitse StatBun-alustaa jakaen se neljään eri tasoon kokonaisuuden hahmottamiseksi. 

Intuitiivinen integraatioalusta  

StatBunin pohjakerroksena on älykäs ja mukautuva integraatioalusta, joka on koko alustan ydin. Sinne kerättävää dataa voidaan hyödyntää yrityksen eri toiminnoissa sekä muilla alustan tasoilla. Integraatioalustalle voidaan tuoda hyvin laaja-alaisesti erilaista liiketoimintatietoa; talousdataa, asiakas- ja tuotedataa, myynnin ja markkinoinnin dataa, henkilöstö- ja työterveysdataa, tuotantodataa ja paljon muuta. 

StatBunin edistyksellisten tietomallien ansioista data on hyvin monipuolisesti käytettävissä ja vapaasti yhdistettävissä kaikenlaisen datan kanssa, joista voidaan luoda aivan uudenlaisia näkymiä liiketoimintaan. Tätä dataa voivat sitten yrityksen määrittelemillä oikeuksilla hyödyntää kaikki yrityksen sisäiset ja ulkoiset sidosryhmät kaikissa StatBunin tarjoamissa työkaluissa. 

Kaikki ohjelmistointegraatiot tapahtuvat suoraan markkinapaikaltamme napista päälle -tyyppisesti. Emme halunneet enää pitkiä käyttöönottoprojekteja, joten rakensimme integraatiot käynnistymään minuuteissa – parhaimmillaan jopa alle minuutissa. StatBunin valmiiden ja pitkälle vietyjen tietomallien lisäksi alusta on tehty erittäin kyvykkääksi uusien tietomallien nopeaan rakennukseen. 

Innostavat johtamisen työkalut   

Kakkostaso sisältää edistykselliset johtamisen työkalut liiketoiminnan seurannan, suunnittelun, analysoinnin, ennustamisen ja strategiatyön tarpeisiin. StatBunissa on työkaluja tällä hetkellä yrityksen laaja-alaiseen raportointiin, HR-raportointiin ja budjetointiin sekä tulevaisuudessa myös esimerkiksi investointilaskelmiin, yrityksen arvonmääritykseen, toimiala- ja kilpailijavertailuun sekä kassavirta- ja tulosennusteisiin. 

StatBunin älykkäät työkalut mahdollistavat suorituskykyisemmän liiketoiminnan ja sen johtamisen. Alustalta voidaan ottaa työkaluja vapaasti käyttöön aina kunkin yrityksen yksilöllisten tarpeiden mukaan ja antaa soveltuvat käyttöoikeudet eri rooleille. Työkaluja voidaan hyödyntää niin itse kuin esimerkiksi yrityksen ulkopuolisen kumppanin hyödyntämänä jonkin palvelun tuottamiseen yritykselle, kuten budjetoinnin avustamista tai investointien kannattavuuslaskelmien tekemistä ja niin edelleen. 

Älykäs markkinapaikka – Tarjoa tai hanki palveluita käden käänteessä    

Kolmostasolta löytyy älykäs markkinapaikka. Se toimii yritysten ja niiden sidosryhmien kohdennettuna palveluiden myynti- ja ostokanavana. StatBunia käyttävät toimijat voivat löytää markkinapaikalta yrityksensä tai asiakkaidensa tarvitsemia ohjelmistoja ja palveluja tai tuoda itse sellaisia tarjolle muille yrityksille. Palvelut voivat liittyä esimerkiksi raportoinnin kehittämiseen, yrityksen arvonmääritykseen, henkilöstö- ja palkkapalveluihin tai vaikkapa yritysrahoituksen hakemiseen. 

Palvelujen myynti ja ostaminen on tehty todella helpoksi. Palveluja etsivä yritys näkee ainoastaan itselleen ja omiin tarpeisiinsa sopivia palveluntarjoajia. Markkinapaikalla voi tutustua erilaisiin ohjelmistoihin ja palveluntarjoajiin kätevästi esittelyjen, arvostelujen ja kokemusten kautta. Kohdennettu tarjontanäkymä siivoaa suoraan kaikki epärelevantit vaihtoehdot pois näkyvistä. Aikaa ei kulu hukkaan turhaan etsimiseen, ja ajansäästö puolin ja toisin on huomattava. Markkinapaikalta voi tulevaisuudessa jopa varata aikoja suoraan palveluja tarjoavien toimijoiden kalentereihin. 

Vuorovaikutuskanava     

Neljäs taso on yrityksen ja sen sidosryhmien välinen yhteistyötaso. Eri käyttäjät saavat roolinsa mukaisen ja omiin tarpeisiinsa sopivan näkymän, josta voivat hallita alustaa ja sillä olevia palveluja. Ensimmäistä kertaa kaikki sidosryhmätoimijat voivat aidosti työskennellä yhdessä yritysasiakkaansa menestyksen edistämiseksi ja jopa vuorovaikuttaa keskenään, mikä tulee olemaan jotain aivan uutta. Tarjolla on erilaisia ja eri tavoin rajattuja vuorovaikutuskanavia. StatBunissa käyttäjät voivat muun muassa tallentaa dokumentteja, luoda tehtäviä ja tulevaisuudessa myös käydä viestintää jopa videopuheluiden välityksellä. 


Samankaltaiset artikkelit